keskiviikko, 25 elokuu 2021 08:49

Harri Aholasta uusi erotuomaripäällikkö

Kirjoittanut

Jääkiekkoliiton erotuomariorganisaatiossa 11 vuotta huippusarjapäällikkönä toiminut Harri Ahola, 53, on valittu uudeksi erotuomaripäälliköksi Jere Lahden siirtyessä Jääkiekkoliiton osaamis- ja digijohtajaksi. Ahola aloittaa uudessa tehtävässään syyskuun alussa.

Harri Aholalla on vahva valmennustausta mm. Mestiksestä ja nuorisomaajoukkueista. Huippusarjapäällikkönä hän on vastannut mm. Mestiksen, U20 SM-sarjan ja Suomi-sarjan tuomariryhmän valinnasta, tuomarivalmennuksesta, nimeämisestä ja pelin yhteydessä tapahtuvasta koulutuksesta sekä leirien sisällöistä. Hänen tehtäviinsä on kuulunut myös koulutusryhmien ja erotuomarivalmentajien, otteluvalvojien ja videomaalituomareiden johtaminen.

Yhtä lailla Aholan vastuulle on kuulunut suomalaisen jääkiekon seuranta, pelianalyysi ja näiden pohjalta tuomaritoimintaan liittyvien trendien ja suuntausten arviointi sekä mediayhteistyö Mestiksen, U20 SM-sarjan ja Suomi-sarjan tuomaritoiminnan osalta.

- Erotuomaripäällikön toimi herätti laajaa kiinnostusta. Haastattelujen perusteella päädyimme Harriin, jonka näkemys tuomarikentästä ja sen kehittämisestä vastasi parhaiten tunnistamiamme tarpeita, Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa kommentoi. 

Ahola jatkaa erotuomarivalmennuksen vastuuhenkilönä vastaten valmennuksen ja erotuomarikoulutuksen kehittämisestä ja jalkauttamisesta.

- Varmistaaksemme erotuomaritoiminnan laadun lisäksi tuomareiden riittävyyden, jalkaudumme Harrin johdolla entistä aktiivisemmin seurakenttään yhdessä erotuomarikerhojen kanssa. Tarvitsemme kaikkien toimijoiden sitoutumista, jotta meillä on jatkossakin peleissämme koulutettuja tuomareita. Myös tuomareiden urapolku vaatii kehittämistä ja laajaa yhteistyötä yli organisaatiorajojen, Tervomaa painottaa.

Jääkiekkoliiton erotuomariorganisaatiota täydennetään syksyn aikana erikseen tehtävän suunnitelman mukaisesti.