tiistai, 22 lokakuu 2019 10:49

Otteluiden keskeytymiset

Kirjoittanut

Otteluiden keskeytymiset

 

Jääjan riittävyys

 1. Otteluihin on varattava riittävä jääaika. Mikäli ottelun kuluessa näyttää siltä ettei silti aika riitä, jätetään turhat erätauot ja jäänajot pois kaikissa muissa sarjoissa paitsi niissä joissa ne ovat pakollisia.
 2. Mikäli tästä huolimatta jäävuoron aika uhkaa päättyä, pelataan KAIKKI sarjaottelut AINA loppuun saakka riippumatta seuraavista otteluista tai harjoituksista joita myöhennetään vastaavasti, poislukien jos kyseessä on Liiga, Naisten Liiga tai Mestis. Tällaisessa tapauksessa ko. ottelu pelataan loppuun toisessa hallissa.

 

Jään rikkoutuminen tai muu olosuhdesyy joka keskeyttää ottelun alkuperäisessä paikassa

 1. Sarjaottelut on AINA pyrittävä pelaamaan loppuun vaikka olosuhteiden kanssa tulisi ongelmia.
 2. Mikäli ottelua ei turvallisesti voida pelata loppuun sille määrätyssä paikassa, on kotijoukkueen VELVOLLISUUS etsiä korvaava jää jossa ottelu voidaan pelata loppuun.
 3. Lähihallien seurojen tulee olla myötämielisiä ymmärtämään että jään rikkoutuminen ei ole seuran aikaansaama ja yhteinen tavoitetila pitää kaikilla olla se että ottelut saadaan aina pelattua. Tällainen tapahtuma kun voi koskea ihan jokaista missä tahansa milloin vaan.
 4. Mikäli joudutaan turvautumaan lähihalliin ja siellä on sarjaottelu käynnissä, odotetaan sen sarjaottelun päättymistä ja pelataan sen jälkeen tämä siirtynyt loppupeli loppuun.
 5. Siirtyvä ottelun loppu ohittaa tärkeysjärjestyksessä lähihallissa käynnissä olevat harjoitukset.
 6. Mikäli lähihallissa on jää varattu jollekulle muulle urheilulajille, on luonnollista että sen lajin tapahtuman ohitse ei voida mennä. Sitten etsitään seuraavaksi lähin halli jossa on jääkiekolle varattua jäätä.
 7. Seurat sopivat mahdolliset taloudelliset korvaukset keskenään.
 8. Ottelun jatkamisesta muussa hallissa EI VOI kieltäytyä, tai kyseessä on luovutus, joka johtaa sääntöjen mukaan sarjasta sulkemiseen. Näin ollen tämä ei ole valintakysymys vaan ottelu pelataan aina loppuun kilpailusääntöjen ja näiden ohjeiden mukaisessa järjestyksessä.

 

Muistakaa myös:

 

Tuomarijärjestelmät poikkeustilanteissa (löytyy TUOMARIN TOIMINTAOHJEKÄSIKIRJAsta)

 

Seuraavassa on kuvattu toimintaohjeet niihin tilanteisiin, jossa otteluun määrätyistä

tuomareista yksi tai useampi ei pääse ottelupaikalle tai on kykenemätön jatkamaan ottelua.

 

Tuomariston täytyy aina raportoida pöytäkirjan yhteydessä kaikki tapaukset, joissa

tuomari ei saavu otteluun tai ei pysty jatkamaan sitä loppuun.

 

Puuttuva päätuomari tai linjatuomari

Jos neljän tuomarin järjestelmässä toinen päätuomareista ei ole toimintakykyinen, ottelua

jatketaan kolmen tuomarin järjestelmällä. Jos neljän tuomarin järjestelmässä linjatuomari

ei ole toimintakykyinen, jatketaan ottelua kahden päätuomarin ja yhden linjatuomarin

järjestelmällä.

 

Jos kolmen tuomarin järjestelmässä päätuomari tai linjatuomari ei ole toimintakykyinen,

ottelua jatketaan yhden päätuomarin ja yhden linjatuomarin järjestelmällä.

 

Yhden linjatuomarin järjestelmä

Linjatuomari suorittaa kaikki aloitukset pois lukien keskialoitukset Päätyalueella takapäätuomari valvoo siniviivan kunnes linjatuomari palaa siniviivalle tai taaimmaiselle siniviivalle jos kyseessä on nopea suunnanmuutos. Keskialueella lähin päätuomari valvoo

siniviivan kunnes linjatuomari ehtii paikalle. Jos linjatuomari ei ole sijoittunut tekemään siniviivaratkaisua, lähin päätuomari valvoo tilanteen ja tarvittaessa katkaisee pelin. Siirretyssä paitsiossa päätuomari käyttää ääntä osoittaakseen paitsiotilanteen. Päätuomarin ei tule nostaa kättään ylös siirretyn paitsion merkiksi. Kun linjatuomari saapuu siniviivalle (ja siirretty paitsio on vielä voimassa), hän nostaa käden ylös ja hoitaa tilanteen. Linjatuomari hoitaa ja ratkaisee kaikki pitkän kiekon tilanteet.

 

Yhden tuomarin järjestelmä

Jos jostakin syystä toinen kahden tuomarin -järjestelmän tuomareista ei voi saapua otteluun tai sairauden tai loukkaantumisen takia ei pysty jatkamaan pelin loppuun saakka,

noudatetaan seuraavia toimintaohjeita:

 • Jos mahdollista, otteluun nimetään sijaistuomari ja ottelua jatketaan kahden tuomarin –järjestelmällä. Sijaiseksi kelpaa kuka tahansa, jolla on voimassa oleva tuomarikortti ja vakuutus. Sijaiseksi ei kuitenkaan kelpaa kummankaan joukkueen pelaaja, joukkueen toimihenkilö tai sarjassa peli- tai toimintakiellossa oleva henkilö.

 

 • Jos sopivaa sijaista ei löydy, ottelua jatketaan yhdellä tuomarilla.

 

Löytyy jatkossa -> Tulkinnat ja toimintaohjeet