Ottelutapahtuman ABC

Alla olevat ohjeet on tarkoitettu joukkueenjohtajalle tai ottelutapahtumasta vastaavalle henkilölle. Näiden ohjeiden tarkoitus on antaa neuvoja ja vinkkejä asioista, jotka ottelua järjestettäessä kannattaa ottaa huomioon.

Linkit tarkempiin ohjeisiin:

Joukkueen materiaalipankki

Ennen ottelupäivää

Kaikki ottelut

1. Varmista, että kaikilla tulevassa ottelussa pelaavilla pelaajilla on oikeus pelata kyseisessä ottelussa (pelipassit, edustusoikeudet ja karenssisäännöt).

2. Varmista, että pelaajat ovat liitetty joukkueen sarjakokoonpanoon.

Kotiottelut

1. Varmista tuomarit ennen ottelupäivää hyvissä ajoin. SJL:n alaisiin sarjaotteluihin tuomarit tulevat automaattisesti nimeämisjärjestelmän tekemänä. Tuomarinimeäminen kannattaa varmistaa viimeistään viikkoa ennen ottelupäivää osoitteesta https://taso.sjtl.fi/. Jos tuomaria/tuomareita ei ole nimetty, ole yhteydessä tuomarikerhoon.

2. Jos ottelussa on ns. junnutuomari, sen varaaminen on kotijoukkueen vastuulla. Varmista junnutuomari ajoissa seuran junnutuomarikäytännön mukaisesti.

3. Varmista toimitsijoiden koulutus hyvissä ajoin etukäteen. Toimitsijoiden koulutus voidaan hoitaa esimerkiksi joukkueen harjoitusten aikana.

4. Nimeä ottelun toimitsijat hyvissä ajoin etukäteen. Toimitsijoiden tulee vastata minimissään seuraavista tehtävistä: kirjuri, kellolaite, rangaistusajan otto ja kuulutus. Toimitsijoiden nimeämisessä tulee ottaa huomioon, että ottelussa on tarvittava määrä henkilöitä nimettynä, jotta edellä mainitut tehtävät tulevat hoidetuksi.

Otteluiden toimitsijoiden nimeäminen onnistuu muun muassa tekemällä toimitsijaryhmät koko kaudeksi kerralla ja sopimalla mikä ryhmä vastaa minkäkin pelin toimitsijatehtävistä.

5. Varmista, että joukkueella on käytössään tilastojen tekoon tarvittava tietokone ja tietokone on varustettu tarvittavilla ohjelmilla. Tarkempia tietoja joukkueen materiaalipankin ohjeista.

Testaa tilastointiohjelman käynnistyminen tästä linkistä.

Et ole yksin

Olet nyt

Verkkokauppa

Finhockey News

Et ole yksin

Etsi sivustolta