sunnuntai, 03 toukokuu 2020 17:48

Ajankohtaista alkavan kauden kilpailusäännöistä

Uuden kauden alkaessa nostamme esiin muutamia oleellisia ja erittäin ajankohtaisia kilpailusääntöasioita. Kokonaisuudessaan kilpailusäännöt ensi kaudeksi on nyt julkaistu sekä pdf- että nettiversiona täällä. Tutustu huolella!

1. U22 ja U20 -ikäisten sarjoissa pelaavien kenttäpelaajien on aina käytettävä joko kokokasvosuojusta tai ns. visiiriä sekä pakollista hammassuojaa.
Aikuisten sarjoissa (myös harraste- ja seniorisarjat) pelaavien on iästä riippumatta käytettävä aina vähintään visiiriä.
Visiirin on aina oltava CE-hyväksytty. Visiirin (+pakollisen hammassuojan) käyttö on sallittua 1.5. alkaen sinä vuonna, kun pelaaja siirtyy U22 tai U20 ikäisten sarjoihin ja pelaaja täyttää 18 vuotta kuluvan kalenterivuoden aikana (kaudella 20-21 2002-syntyneet).
U19 ja nuorempien sarjoissa pelaavan kenttäpelaajan on kenttäpelaajan iästä riippumatta aina käytettävä kokokasvosuojusta (myös siis 2001 syntyneet ja mahdolliset yli-ikäiset 2000 syntyneet). U19 ja nuorempien sarjoissa pelaavan maalivahdin on maalivahdin iästä riippumatta aina käytettävä IIHF:n U18-nuorille ja nuoremmille pakollista maalivahdin kasvosuojusta (pienempi ristikon silmäkoko).


2. Pelaaminen omassa seurassa ja pelaajaliikennesopimuksen puitteissa
Pelaajan tulee pääasiassa pelata siinä joukkueessa, jonka kokoonpanoon kuuluu kauden alussa. Erittäin painavasta syystä pelaaja voi seuran päätöksellä pelata myös seuran toisessa joukkueessa perustellusta syystä. Tällainen syy on liiton niin pyytäessä perusteltava. Joukkueita ilmoitettaessa sarjatoimintaan on oltava varma että pelaajia kutakin joukkuetta kohtaan on riittävästi eikä joukkueen ilmoittaminen perustu alun alkaen pelaajien lainaamiseen toisesta joukkueesta tai toisesta seurasta.


3. Pelaajaliikennesopimuksien tekeminen muiden kuin aikuisten kilpasarjojen ja naisten osalta tehtävä ja toimitettava omalle alueelle 15.5. mennessä.

4. Yli-ikäisenä pelaaminen on aina poikkeustilanne ja siihen pitää olla perustellut syyt.
Tutustu kaikkiin yli-ikäisten pelaamiseen liittyviin sääntöihin huolella.


5. Muistutus U20 Mestiksen joukkueille, että sarjassa samat kokoonpanosäännöt kuin U20 SM-liigassa, tämä on muuttunut viime kaudesta.
Tutustu huolella U21 ja U22 pelaajien mahdollisuuteen pelata näissä sarjoissa.

6. Joukkueiden muodostamiseen liittyen U15 ja nuoremmissa ikäluokissa
U15 ja nuorempien sarjoissa seura, jolla on kahta perättäistä ikäluokkaa kohti niin vähän pelaajia, että on mahdotonta saada perustettua yhtä joukkuetta/ikäluokka voi seura yhdistää ko. ikäluokan kaikki pelaajat yhteen joukkueeseen ja siten joukkueessa voi olla useampia yli-ikäisiä pelaajia kuin neljä (4). Joukkue on ilmoitettava sarjatoimintaan siihen ikäluokkaan, jonka ikäisiä on joukkueessa enemmistö. Jos pelaajia on kolmesta ikäluokasta, joukkue on joko ilmoitettava keskimmäiseen ikäluokkaan, tai siihen ikäluokkaan, jota on enemmän kuin 50 % pelaajista. Jos ikäluokkia on 4 tai enemmän, johonkin niistä keskimmäisistä ikäluokista, jolloin on vähiten yli- ja ala-ikäisiä pelaajia. Jos ikäluokkia on 3 tai enemmän, joukkueessa voi pelata 2 vuotta yli- tai alaikäisiä pelaajia. Joukkueen pelaajat eivät voi samanaikaisesti edustaa mitään muuta joukkuetta missään ikäluokassa.

7. Turnausluvat ja kansainväliset otteluluvat
Muistututamme, että syksyn aikana oleviin mahdollisiin kv-otteluihin on anottava lupa ko. sarjan ilmoittautumispäivään mennessä. Covid 19 -pandemian vuoksi suosittelemme pidättäytymään ulkomaan matkojen suunnittelusta tulevalle syksylle. Kotimaisiin turnauksiin voi hakea lupaa, mutta niitä voidaan järjestää vain jos niiden järjestäminen on viranomaisten suositusten mukaista.

Olet nyt

Etsi sivustolta