Blogi: Osaaminen on Suomi-kiekon menestyksen kivijalka

Blogi: Osaaminen on Suomi-kiekon menestyksen kivijalka Petteri Vilkki

Pikkuleijonat eli alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue palasi omista MM-kisoistaan hopeamitalien kera. Lämpimät onnittelut Pikkuleijonille vielä tässäkin yhteydessä hienosti läpi viedystä turnauksesta! Suomalainen jääkiekko on taas kerran osoittanut maailmanluokan osaamisensa ja erityisesti huippuluokan kykynsä tehdä pelaajakehitystä.


Suomalaisen jääkiekon menestys ei ole milloinkaan perustunut siihen, että meillä olisi suuremmat taloudelliset resurssit lajin kehittämiseen kuin muilla mailla. Vastaavasti emme myöskään harrastajamäärien suuruuteen nojaten ole muita maita voittaneet. Avainsana menestykseemme on ollut maailman johtava jääkiekko-osaaminen.

Suomalaisen jääkiekon tulevaisuuden menestyksen tulee ratkaisemaan se, miten onnistumme jatkossakin huolehtimaan siitä, että suomalainen jääkiekko-osaaminen on maailman ehdotonta huippua. Kaudet tulevat ja menevät, mutta osaamisen kehittämisen tulee olla läpi koko lajiyhteisömme keskeisenä painopisteenä.

Asian ytimessä on luonnollisesti varsinainen lajiosaaminen sen kaikissa mahdollisissa ulottuvuuksissa. Valmennuksen ja valmentajien toimintaedellytysten parantamisen eteen emme voi milloinkaan tehdä liiaksi töitä. Samaan aikaan on myös huolehdittava muiden laji- ja seuratoiminnan osa-alueiden osaamisesta. Taloudellisia voimavaroja toki tässä suhteessa tarvitaan, mutta loppupeleissä kyse on osaamisen merkityksen tiedostamisesta ja halustamme tehdä pitkäjänteistä työtä sen eteen.

Jääkiekkoliiton vastuu suomalaisen jääkiekon osaamisen kehittämisessä on keskeinen. Liitossa tehty työ ei kuitenkaan yksin riitä, vaan haastankin niin kaikki juniori- kuin huippukiekon seuramme jatkamaan arvokasta työtä osaamisemme eteen. Paljon olemme tehneet mutta vielä varmasti enemmänkin voimme yhdessä tehdä!

Kausi 2016-2017 huipentuu perjantaina alkaneisiin jääkiekon MM-kilpailuihin. Kannustetaan kaikki yhdessä Late Marjamäen luotsaama A-maajoukkue parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Sen jälkeen vedetään hetki henkeä ja jatketaan työtä niin kesäharjoittelun kuin seuratoiminnan kehittämisen saralla.

Lämmin kiitos koko Suomi-kiekon perheelle päättyvällä kaudella lajin eteen tekemästänne työstä!

Harri Nummela
Suomen Jääkiekkoliiton liittohallituksen puheenjohtaja

Olet nyt

Etsi sivustolta