Blogi: Maailman parhaasta naiskiekosta pääsee keväällä nauttimaan kohtuuhinnalla

Olisipa hienoa, jos Leijonien otteita pääsisi olympiamenestyksen jälkeen seuraamaan kotikisoissa hinnalla, mihin kaikilla varmasti on varaa. Mutta eihän se kai voi olla mahdollista…

Nyt on. Espoon Metro Areenassa 4.-14.4.2019 pelattavien naisten MM-kisojen liput tulivat myyntiin 5.12.2018, ja tuskin kukaan voi väittää, että liput olisi hinnoiteltu liian kalliiksi. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät koko kisojen ajan katsomoon viiden euron hintaisella päivälipulla. Vastaavasti alle 20-vuotiaat pääsevät otteluihin joka päivä nuorten lipulla, jonka hinta on 10 euroa. Aikuisten lippujen hinnat vaihtelevat 10-35 euron välillä. Lippujen hinnoittelussa on pyritty varmistamaan, että erityisesti lapsiperheillä ja nuorilla on mahdollisuus tulla aistimaan kansainvälisten suurkisojen tunnelmaa edullisella hinnalla.

Lippujen hinnoittelu arvokisoissa on aina tunteita herättävä asia. Muun muassa kevään 2012 miesten kotikisojen lippujen hinnoittelu aiheutti aikoinaan suuria otsikoita. Paljon vähemmän on myöhemmin puhuttu siitä, miten MM-kotikisojen tuotto on käytetty.

Jääkiekkoliitto on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena ei ole tehdä voittoa. Kaikki tuotot mitä liitto saa, käytetään suomalaisen jääkiekon kehittämiseen. Varsinaisen toiminnan osalta Jääkiekkoliitto tekee vuosittain budjetin, joka päätyy noin nollatulokseen. Yksinkertaistettuna: Jääkiekkoliitto käyttää vuosittain varsinaiseen toimintaansa sen verran rahaa kuin se pystyy generoimaan tuottoja.

Varsinaisen toiminnan lisäksi suomalaisen jääkiekon kehittämisessä kotikisoilla on suuri merkitys. Kotikisojen tuotot ovat mahdollistaneet suurempia kehitysprojekteja, joita normaalilla tulorahoituksella ei olisi mahdollista toteuttaa. Hyvänä esimerkkinä tästä on vuonna 2013 alkanut taitovalmentajaprojekti, jossa Jääkiekkoliitto on sijoittanut seurakentälle vuosittain 750.000 euroa mahdollistaakseen seurojen yhteistyötä parantaneen sateenvarjomallin luomisen ja yli 20 valmentajan palkkaamisen seuroihin. Ilman MM-kotikisoissa tehtyä voittoa tätä panostusta juniorien kehittämiseen ei olisi voitu tehdä.

Kotikisojen lippujen hinnoittelussa on siis aina huomioitava useita asioita. Toisaalta on tärkeää varmistaa, että katsomoon pääsee mahdollisimman moni leijonafani, mutta toisaalta pitää muistaa myös suomalaisen jääkiekon pitkäjänteinen kehittäminen ja sen vaatimat resurssit. MM-kisat on Jääkiekkoliitolle iso satsaus, mutta myös mahdollisuus naisten urheilun edistämiseen. Pian alkavissa naisten kisoissa olemme tietoisesti hinnoitelleet liput edullisesti tavoitteenamme saada halliin hyvä tunnelma, uusia jääkiekon ystäviä ja tulevaisuuden Naisleijonia. Toivotamme kaikki tervetulleeksi paikan päälle seuraamaan maailman parasta naislätkää!

Jaakko Luumi
Kirjoittaja on Suomen Jääkiekkoliiton talouspäällikkö


MM-kisojen otteluohjelma

IIHF:n kisasivut
Naisleijonien verkkosivut
Lipunmyynti/Ticketmaster

Olet nyt

Etsi sivustolta