keskiviikko, 03 maaliskuu 2021 14:59

Jääkiekkoliitto lähestyy kuntien liikuntapäättäjiä ja jäähalliyhtiöitä – Seuroja toivotaan apuun, jotta jäähallit pysyisivät auki toukokuun loppuun

Jääkiekkoliitto on kuluvan viikon aikana aloittanut kuntien liikuntapäättäjien ja jäähalliyhtiöiden kontaktoinnin. Tavoitteena on, että koronatilanteen salliessa sarjoja voitaisiin vielä pelata, minkä vuoksi jäähallien toivotaan pysyvän avoinna toukokuun loppuun. Yhtä lailla toiveena on, että kaupungit ja kunnat jatkaisivat lasten ja nuorten jäävuorojen tukemista toukokuun loppuun asti. 

Myös seuratoimijat ovat saaneet tai saavat pian omalta aluepäälliköltään tiedoksi kirjeen (kts. kuva uutisen alaosassa), jolla asiaa viedään eteenpäin. Kirjeen lisäksi asiaa edistetään suorin kontaktein.

Koska monessa tapauksessa seuroilla on suora yhteys paikallisiin päättäjiin, kannattaa myös seuroissa olla aktiivinen asiassa. Yhteinen toive varmasti on, että harrastaminen voisi vielä keväällä jatkua!Kirjeen teksti:

Maaliskuu 2021

Jakelu: Kuntien ja kaupunkien liikuntapäättäjät ja halliyhtiöiden edustajat
Asia: Jäähallien aukiolon pidentäminen toukokuun 2021 loppuun

Hyvä Vastaanottaja,

Koronatilanteen vaikeutettua lasten ja nuorten harrastustoimintaa merkittävästi kuluneen kauden aikana me Jääkiekkoliitossa olemme erittäin huolissamme siitä, mitä tauot harrastamisesta ja seuratoiminnasta aiheuttavat lasten ja nuorten harrastamiselle tulevaisuudessa.

Ehkäistäksemme mahdollisemman monen lopettamasta harrastustaan Jääkiekkoliitto on valmis jatkamaan sarjakausia toukokuulle, sikäli kun jääkiekon harrastaminen ja sarjapelien pelaaminen on maaliskuun sulkuajan jälkeen taas mahdollista.

Toiveenamme on, että lapset pääsisivät vielä kevään aikana nauttimaan harrastuksestaan, joka on monella paikkakunnalla ollut katkolla useampaan eri otteeseen. Toiminta voidaan järjestää kaikki korona-ajan ohjeistukset huomioiden, ilman yleisöä.

Jotta sarjakausien jatkaminen on koronatilanteen salliessa mahdollista, pyydämme Teiltä jäähallien pitämistä avoinna normaalikevättä pidempään, toukokuun 2021 loppuun.

Yhtä lailla toivomme, että kaupungit ja kunnat, jotka tukevat lasten ja nuorten urheilua jäävuorojen hinnan kautta, jatkaisivat jäiden tukemista toukokuun 2021 loppuun.

Tänä vuonna merkittävä määrä jäävuoroja on jäänyt käyttämättä koronatilanteen vuoksi, minkä vuoksi jäiden tukeminen toukokuun loppuun olisi seuratoiminnalle ja lasten ja nuorten harrastamiselle merkittävä kädenojennus, joka ei kuitenkaan aiheuttaisi usealla paikkakunnalla lisäkustannuksia.

Paikallinen aluepäällikkömme tai seuratoimija on Teihin yhteydessä yllä oleviin pyyntöihin liittyen, ja toivomme lämpimästi, että suhtaudutte asiaan positiivisesti. Myös me tämän kirjeen allekirjoittajat olemme käytettävissänne, mikäli haluatte keskustella asiasta.

Yhteistyöterveisin,

Harri Nummela
puheenjohtaja
Suomen Jääkiekkoliitto

Matti Nurminen
toimitusjohtaja
Suomen Jääkiekkoliitto

Olet nyt

Etsi sivustolta