Tukea harrastamiseen

Jotta jääkiekkoharrastamisen aloittaminen tai sen jatkaminen ei olisi kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta, on vähävaraisille perheille tarjolla tukea lasten ja nuorten jääkiekkoharrastamisen kustannuksiin.

Keväisin tukea voivat hakea vanhemmat pelaajat (ikäluokat D, C ja B) ja syksyisin nuoremmat (ikäluokat E ja F). Lisäksi seurat voivat syksyisin hakea vapaapaikkoja Leijona-kiekkokouluun.

Tukien hakeminen tapahtuu aina seuran kautta, ja joukkueella on tärkeä rooli tukiprosessissa. Prosessi etenee seuraavasti:

1) Jääkiekkoliitto tiedottaa seuroja hyvissä ajoin ennen hakuaikojen alkamista tukihaun päivämääristä ja muista hakuun liittyvistä asioista.

2) Seura/joukkue puolestaan huolehtii, että tukihaun ikäluokkien pelaajilla ja pelaajien perheillä on tieto siitä, milloin ja miten tuet ovat haettavissa.

3) Joukkueenjohtaja tai muu seuran nimeämä vastuuhenkilö vastaa perheiden mahdollisiin kysymyksiin tukihakuun liittyen ja tarvittavilta osin kysyy lisätietoa omalta aluepäälliköltä perheiden puolesta.

4) Perheet toimittavat joukkueen tai seuran edustajalle hakemuksessa tarvittavat tiedot ja seuran edustaja täyttää hakemukset määräpäivään mennessä.

5) Kun tukihakemukset on käsitelty, Jääkiekkoliitto tiedottaa seuroja tukien saajista. Seura informoi pelaajien perheitä asiasta.

6) Jääkiekkoliitto maksaa sovittuna aikana tuet seuran ilmoittamalle tilille, josta tukisumma kohdistetaan tukea saaneen pelaajan kausimaksuihin.

Jääkiekkoliiton lisäksi vähävaraisten junioreiden kiekkoharrastusta tuetaan myös mm. Pelaajayhdistyksen Olympia- ja A-maajoukkuerahaston kautta. Omat järjestelmänsä harrastamisen taloudelliseen tukemiseen löytyvät myös suuremmilta seuroilta.

Lue lisää vähävaraisten perheiden taloudellisesta tukemisesta täältä: www.leijonat.fi/tuet

Seuralle/joukkueelle ja tukea hakeville perheille tarkoitettua materiaalia löytyy Jääkiekkoliiton materiaalipankista.

 

KEVÄÄN HAKU – D-B

Kevään haku - Ikäluokat D-B
 
Hakuaika: 9.-27.4.2018
Päätökset: juhannukseen mennessä
Maksu: 14.9.2018 mennessä
 
Tukisummat porrastetaan ikäluokittain, keväällä 2018 tukisummat ovat seuraavat: D // 700 euroa, C // 1 100 euroa, B // 1 300 euroa. Tuki maksetaan seuran tilille ja kohdistetaan kauden 2018–19 kausimaksuihin - tuen maksamisen edellytyksenä on, että pelaaja jatkaa jääkiekon harrastamista myös tulevalla kaudella.
 
Vuonna 2017 D-B -ikäluokkien tukea sai kaikkiaan 933 pelaajaa, maksettujen tukien yhteenlaskettu summa oli 942 550 euroa. Kevään haun yhteydessä tukea voidaan myöntää enimmillään yhteensä 1 000 000 euroa. 
 
Kriteerit tuen myöntämiselle (tukea hakevat pelaajat):
Perheen työttömyydestä, sairauksista, lasten runsaslukuisuudesta tai muusta toimeentuloon vaikuttavista syistä johtuvat taloudelliset haasteet. Tukea saadakseen pelaajilta edellytetään kunnianhimoa lajia kohtaan. Mikäli pelaaja lopettaa harrastamisen kesän aikana ei tukea makseta. Koulumenestys ei vaikuta suoraan tuen saamiseen, mutta tukiprosessin kautta halutaan kiinnittää sekä pelaajan että seuran huomio pelaamisen ohella myös koulunkäyntiin. 
 
Kriteerit tuen myöntämiselle (tukea hakevien pelaajien seurat):
Seuralla tulee olla suunnitelma ko. ikäluokkien valmentajien koulutuksesta ja siitä, kuinka nämä ovat mukana Jääkiekkoliiton valmentajalisenssijärjestelmässä. Lisäksi seuralta edellytetään toimenpiteitä uusien harrastajien rekrytoimiseksi ja harrastuskustannusten kurissa pitämiseksi seuratasolla.
 

Olet nyt

Jääkiekkoliiton leirit

Finhockey News

Et ole yksin

Lue lisää

Leijonat.fi/tuet