torstai, 10 syyskuu 2020 15:00

Paananen ja Kodisoja perustivat Unelmien peliä -rahaston varsinaissuomalaisten juniorikiekkoilijoiden tueksi

Kirjoittanut SJL toimisto

Varsinais-Suomen 7–14-vuotiaat juniorikiekkoilijat saavat tukirahaston, jonka tavoitteena on auttaa taloutensa kanssa kamppailevia perheitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksissa. Unelmien peliä -rahaston kokonaistuki tyttöjen ja poikien juniorikiekkoilulle on vuosittain 300 000 euroa. Ensimmäiset tuet tulevat hakuun huomenna 11.9.2020.

Kuvassa vasemmalla Ilkka Paananen, oikealla Mikko Kodisoja. Kuva: Pasi Mennander.


Rahaston perustajien, Mikko Kodisojan ja Ilkka Paanasen, juuret ovat Turun seudulla, missä heillä oli nuoruudessaan mahdollisuus monenlaiseen harrastamiseen. Lahjoittajat haluavat nyt tarjota samanlaisia kokemuksia tämän päivän lapsille ja nuorille. Tukirahastossa yhdistyy Ilkalle ja Mikolle kaksi rakasta asiaa: jääkiekko ja tasavertaisten mahdollisuuksien tarjoaminen harrastajille tai harrastuksesta haaveileville.

– Haluamme auttaa perheitä, joissa yksinhuoltajuus, työttömyys, sairastuminen tai muut taloudelliset syyt ovat esteenä jääkiekon harrastamiselle. Keskusteluissa Jääkiekkoliiton kanssa kävi ilmi, että suora kausimaksuihin kohdistettu tuki on tehokkain keino varmistaa jääkiekkoharrastuksen aloittaminen tai jatkuminen, Ilkka Paananen kertoo.

Innoittajana Paanaselle ja Kodisojalle on ollut Energiayhtiö St1:n pääomistaja Mika Anttonen, jonka rahasto on tukenut jääkiekkojunioreita jo vuodesta 2016.

– Tutkimuksista tiedetään, miten tärkeää lasten ja nuorten hyvinvoinnille ovat mielekkäät harrastukset, kaverit ja turvalliset aikuiset. Jääkiekko tarjoaa kaikkea tätä, ja siksi kaikki tuki tasavertaisen harrastamisen mahdollistamiseksi on tärkeää, pohtii Mikko Kodisoja.

– Halusimme kertalahjoituksen sijaan tehdä Unelmien pelistä rahaston, joka mahdollistaa sekä perheille että seuroille pitkän tähtäimen suunnittelun. Olisi sääli, jos unelmien harrastuksen aloittaminen jäisi kiinni kustannuksista. Rahasto on monivuotinen, ja tukea voi saada useampana vuonna. Toivomme, että saamme mukaan myös muita tukijoita jatkossa, jatkaa Paananen.

Tukia voi hakea huomisesta alkaen
Unelmien peliä -rahaston ensimmäinen tukihaku alkaa huomenna perjantaina, ja jaettavana on 200 000 euroa. Syksyllä tukea voivat hakea ikäluokkien U9–U14-pelaajat. Tukisummat on porrastettu ikäluokittain kausimaksujen tapaan: U9–U10-ikäluokkien tuki on 500 euroa, U11–U12-ikäluokkien 700 euroa ja U13–U14-ikäluokkien 900 euroa pelaajaa kohden.Pelaajan pelillinen menestys ei vaikuta tuen saamiseen.

Keväällä 2021 haettavaksi tulee myös matalan kynnyksen toiminnan kehittämiseen tarkoitettu seuratuki. Sen kautta varsinaissuomalaiset seurat voivat hakea tukea muun muassa korttelikiekkoon, Special ja Easy Hockey -toimintaan ja tyttökiekkoon, sekä muihin tasavertaisia harrastusmahdollisuuksia edistäviin hankkeisiin. Seuratuki myös kannustaa seuroja kehittämään varustekierrätystä ja muita ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Seuratukea jaetaan 100 000 euroa. Seuroja tiedotetaan asiasta tarkemmin ennen hakuajan alkua.

Tukien hakemisen organisoi Suomen Jääkiekkoliitto.

– On todella hienoa, että meiltä löytyy ihmisiä, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon lasten ja nuorten harrastustoiminnan turvaamiseksi. Jääkiekkoliiton muut tukiprosessit ovat osoittaneet, että tarve taloudelliselle tuelle on valtava, eikä tilanne ainakaan koronan myötä ole helpottunut, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kiittelee.

Seurojen tehtävänä on huolehtia, että tieto rahastosta saavuttaa tukihaun piiriin kuuluvien pelaajien perheet. Tukea haetaan 30.9.2020 mennessä ja seuran edustaja täyttää hakemukset perheiltä saatujen tietojen pohjalta. Jääkiekkoliitto käsittelee hakemukset lokakuun puoliväliin mennessä. Tuet maksetaan lokakuun loppuun mennessä seuran ilmoittamalle tilille, josta tukisumma kohdistetaan tukea saaneen pelaajan kausimaksuihin.
 

Valtakunnallinen nuorempien ikäluokkien (U9-U12) ja seurojen Leijona-kiekkokoulujen tukihaku alkaa aiemmin ilmoitetusta poiketen 5.10.2020. Vanhemmat ikäluokat (U13-U18) voivat hakea Jääkiekkoliitolta tukea jääkiekkoharrastuksensa kustannuksiin seuraavan kerran maaliskuussa 2021. Tukihakujen alkamisesta informoidaan seuroja etukäteen.

Olet nyt

Länsirannikon toimisto

Humalistonkatu 6
20100 Turku

 

Kunnioita peliä

Finhockey News

OP-mobiili

Suomi-kiekon strategia

Kunnioitus
Yhteisöllisyys
Hauskuus
Erinomaisuuden tavoittelu

Etsi sivustolta