tiistai, 17 elokuu 2021 14:04

Yli-ikäisten kirjaaminen ja yhdistelmäikäluokkajoukkueet

Yli-ikäisten pelaajien kirjaaminen

Yli-ikäiset pelaajat on kirjattava ennen kauden alkua 1.9. mennessä (voi täydentää pelaajilla, jotka eivät ole kuluvan kauden aikana pelanneet) seuroille lähetetyn lomakkeen avulla syyskautta varten ja 31.12. mennessä kevätkautta varten.

Kaikki seuran yli-ikäiset pelaajat (ml. maalivahdit) ilmoitetaan yhdellä lomakkeella. U9-U12- ikäluokissa pelaajan joukkueeksi tulee merkitä kaikki ikäluokan joukkueet, vanhemmissa ikäluokissa ainoastaan joukkue, jota pelaaja edustaa.

Mikäli listalle tarvitsee lisätä pelaajia 1.9. jälkeen, jotka eivät ole pelanneet vielä sarjaotteluita tai seuraan tulee esimerkiksi uusia aloittavia pelaajia, joita seuran tarvitsee lisätä listalle määräajan jälkeen, tulee seuran ilmoittaa pelaajat erikseen sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mikäli yli-ikäisenä pelaajana pelaava pelaaja vaihtaa seuraa seurasiirrolla, tulee huomioida, että pelaaja voi pelata ainoastaan yli-ikäisenä uudessa seurassa.

Yhdistelmäikäluokkajoukkue

Yhdistelmäikäluokkajoukkue eli seuran joukkue, joka haluaa käyttää kilpailusääntöjen mahdollisuutta yhdistää useamman ikäluokan KAIKKI pelaajat siten että yli-ikäisiä tai alaikäisiä on enemmän kuin kilpailusääntöjen normaalista sallima määrä, ilmoitetaan vapaamuotoisesti, mutta siten, että joukkueen KAIKKI pelaajat (ID, nimi, syntymäaika) on kirjattu. Joukkueet, joissa on sääntöjen sallima määrä yli- ja/tai alaikäisiä, eivät tarvitse tätä vahvistusta vaan ilmoittavat yli-ikäiset pelaajansa seurakohtaisesti. Yhdistelmäjoukkueen hyväksyntä anotaan alueen kilpailuvaliokunnalta vapaamuotoisella anomuksella ja anomus tulee tehdä ennen sarjakauden alkua.U15 ja nuorempien sarjoissa seura, jolla on kahta perättäistä ikäluokkaa kohti niin vähän pelaajia, että on mahdotonta saada perustettua yhtä joukkuetta/ikäluokka voi peluuttaa useampia alaikäisiä pelaajia kuitenkin niin että joukkue on ilmoitettava siihen ikäluokkaan, jonka ikäisiä on joukkueessa enemmistö.Jos ikäluokkia on 3 tai enemmän, joukkueessa voi pelata 2 vuotta yli- tai alaikäisiä pelaajia. Joukkueen pelaajat ei voi samanaikaisesti edustaa mitään muuta joukkuetta missään ikäluokassa.


Huom; Nais- ja tyttöpelaajilla ei ole ikärajoja, joten ei myöskään tarvitse ilmoittaa y-pelaajina.

Yli-ikäisten pelaajien lista julkaistaan Jääkiekkoliiton sivuilla.Pääkohdat kilpailusäännöistä koskien yli-ikäisiä pelaajia

Yli-ikäisiksi pelaajiksi lasketaan kaikki edellisinä vuosina syntyneet kenttäpelaajat ja maalivahdit.

Yli-ikäisenä pelaaminen on aina poikkeustilanne ja siihen pitää olla perustellut syyt.

Yli-ikäisenä pelaajana pelaava kenttäpelaaja ei saa edustaa samanaikaisesti toista saman seuran/seurayhteisön tai pelaajaliikennesopimusseuran juniorijoukkuetta pois lukien kilpailusäännöissä mainitut poikkeukset.

Maalivahti voi edustaa samanaikaisesti omaa tai vanhempia ikäluokkia omassa seurassaan/seurayhteisössään ja pelata yli-ikäisenä. Yli-ikäisenä omassa seurassaan/seurayhteisössään pelannut maalivahti ei voi pelaajaliikennesopimuksen puitteissa siirtyä toiseen seuraan. Omassa tai vanhemmassa ikäluokassa omassa seurassa pelaava maalivahti ei myöskään voi siirtyä toiseen seuraan yli-ikäiseksi maalivahdiksi pelaajaliikennesopimuksen puitteissa.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta