tiistai, 27 elokuu 2019 12:01

Muistutus muuttuneista pelikieltosäännöistä koskien käyttäytymisrangaistusten kertymää

Kauden alkaessa on hyvä muistuttaa seuroja ja joukkueita muuttuneista kilpailusäännöistä koskien käyttäytymisrangaistusten kertymästä aiheutuvaa pelikieltoa.

Uusien kilpailusääntöjen mukaan kertymä on HENKILÖKOHTAINEN. Pelaajalla on yksi kertymä, johon karttuu kaikissa sarjoissa ja joukkueissa kertyneet 10/20 min rangaistukset. Jos em. rangaistuksista on erikseen määrätty pelikielto, ei sellaista 10/20 min lasketa kertymään.

Alkavalla kaudella kertymä täyttyy kolmesta (3) käyttäytymisrangaistuksesta. Kun pelaaja saa kolmannen merkinnän kertymään, on hän siitä hetkestä alkaen pelikiellossa aina siihen saakka kunnes sen kyseisen joukkueen, jossa kertymä täyttyi, sarjaohjelman mukaan pelikielloksi määräytyneet ottelut on pelattu, EIKÄ hän saa sinä aikana pelata missään muussakaan joukkueessa.

Esimerkki:
Pekka Pelaajalle tuomitaan 28.9. D1AA sarjan ottelussa Joukkue A:n kokoonpanossa 10 minuutin rangaistus -> 1. merkintä kertymään
Pekalle tuomitaan 20.10. D1AAA sarjan ottelussa Joukkue B:n kokoonpanossa 5 min. + 20 minuutin PR:n huitomisesta. Kurinpitäjä EI määrää tästä erillistä pelikieltoa, joten -> 2. merkintä kertymään.
Pekalle tuomitaan  3.2. D1AA sarjan jatkosarjassa Joukkue C:n kokoonpanossa 10 minuutin rangaistus -> 3. merkintä kertymään.
Pekka saa kertymän täyttymisen johdosta yhden (1) ottelun pelikiellon. Joukkue C:llä (jonka mukaan pelikielto kärsitään) on seuraava ottelu 13.2. Pekka on pelikiellossa kaikissa sarjoissa ja joukkueissa 3.2. - 13.2. ja vapaa pelaamaan 14.2. alkaen.

Niiden pelaajien osalta, jotka ovat Liigassa saaneet käyttäytymisrangaistuksien kertymään merkintöjä, annetaan erikseen ohjeet Mestis ja NSML seuroille.

Muistathan myös, että harjoitusotteluissa on oma kertymä ja sarjaotteluissa oma. Jos harjoitusotteluiden kertymä täyttyy, aiheutuu siitä pelikielto. Jos pelikieltoa ei ehditä kärsimään harjoitusottelussa ennen sarjan alkua,  kärsitään pelikielto sen joukkueen sarjaohjelman mukaisesti jonka harjoitusottelussa kertymä on täyttynyt.
 

Olet nyt

Etsi sivustolta