perjantai, 27 elokuu 2021 12:16

Tutustu automaattikamerajärjestelmään: Miten järjestelmä toimii? Mitä se vaatii seuralta?

Viime viikon Finhockey News -seurakirje sisälsi tietoa uudesta automaattikamerajärjestelmästä, joka tulee käyttöön lähes 70 kaukalossa ympäri Suomen. Perustiedot uudesta järjestelmästä löytyvät nyt myös verkosta, ja toivommekin, että seuratoimijat tutustuvat järjestelmän perusteisiin ennen sarjakauden alkua.

Kamerajärjestelmä on nyt asennettu reiluun 60 kaukaloon, viimeiset asennukset tehdään myöhemmin syksyllä, kun vielä remontissa olevat kaukalot saadaan käyttöön. Asennettuja kameroita kalibroidaan parhaillaan, muutamissa kaukaloissa seurojen tulee vielä hoitaa verkkoyhteydet ja sähköt kuntoon, jotta kamerat voivat aloittaa toimintansa. Iso kiitos jo tässä vaiheessa seuroille ja halleille avusta!

Järjestelmä tulee käyttöön sitä mukaa, kun viralliset sarjapelit kussakin automaattikameroin varustetussa kaukalossa alkavat. Ensimmäiset pelit pelataan 3.9., ja siitä eteenpäin striimaaminen muuttuu automaattiseksi kaukalo ja sarja kerrallaan.

Automaattikameroin varustettujen kaukaloiden Jääkiekkoliiton alaiset sarjaottelut (pl. miesten Mestis ja Suomen Cup) näyttää jatkossa Leijonat.tv, jonka verkkoalusta aukeaa perjantaina 3. syyskuuta. Alkuun ilmaisen palvelun muuttuessa lokakuussa maksulliseksi, tuovat striimit tuloja myös seuroille.

Järjestelmän myötä striimaaminen muuttuu helpommaksi, kun kuvaajaa ei automaattikameroin varustettuihin kaukaloihin enää tarvita ja kamera käynnistyy ottelun alkaessa automaattisesti.

Käy tutustumassa järjestelmään täällä - sivuilta löytyy myös esitys, jonka voi ladata omalle konelle ja jakaa seuran vastuuhenkilöille. 

Olet nyt

Etsi sivustolta