maanantai, 28 joulukuu 2020 10:51

Suomi-kiekko-akatemia kokoaa jatkossa Jääkiekkoliiton osaamisen yhteen – Jere Lahdelle vastuu osaamisen kehittämisestä

Suomi-kiekko-akatemia kokoaa jatkossa Jääkiekkoliiton osaamisen yhteen – Jere Lahdelle vastuu osaamisen kehittämisestä Pasi Mennander

Jääkiekkoliitto uudistaa koulutuskokonaisuutensa ja jatkossa osaamisen kehittämisestä vastaa vuodesta 2011 erotuomaripäällikkönä liitossa toiminut Jere Lahti. Lahti jatkaa uuden toimenkuvansa ohella erotuomariorganisaation johdossa.

Koulutuskokonaisuuden uudistus on monivaiheinen ja Lahden kanssa asiaa työstää eri osa-alueilta koottu tiimi. Valmennustoiminnan osaamisen tiimiin tuovat ovat valmennuskoulutuksen kehittäjä, aluevalmentaja Pyry Lukkarila, tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Mira Kuisma ja junioripäällikkö Kalle Väliaho. Pelaajakoulutuksen näkökulman tiimiin tuo alle 18-vuotiaiden päävalmentaja Petri Karjalainen, erotuomaritoiminnan asiantuntijana toimii Lahti. Seuratoiminnan asiantuntijoina mukana ovat seurakehityspäällikkö Ari Piispanen ja aluekoordinaattori Joni Leander.

Osaamisen kehittämisen tiimin tehtävänä on Suomi-kiekon parissa toimivien tahojen osaamisen jatkuva kehittäminen ja sen mahdollistaminen.

- Yksi keskeisistä asioista on, miten organisaatiossamme jo oleva ja koko ajan kehittyvä osaaminen saadaan entistä paremmin entistä suuremman joukon iloksi ja hyödyksi, Lahti kertoo.

Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan nykyinen, kooltaan varsin mittava koulutuskokonaisuus ja mahdolliset kehitystarpeet.

- Haluamme saada selville, mikä on koulutustemme tavoittavuus ja mitä osia olisi jatkossa syytä esim. digitalisoida niin, että myös etäoppimisen mahdollisuudet kasvavat entisestään. Samalla on hyvä pohtia mm. sitä, mitkä asiakokonaisuudet voisivat tulevaisuudessa olla kaikkien koulutusten yhteisiä osia ja mitkä koulutukset (tai niiden osat) voisivat toimia täydennys- tai lisäkoulutuksena joillekin toisille osapuolille.

Tavoitteena on kerätä kaikki nykyinen ja tuleva osaamisen kehittäminen eli koulutukset, materiaalit, seminaarit ja järjestelmät yhteen paikkaan, josta syntyy Suomi-kiekko-akatemia.

Suomi-kiekko-akatemian osa-alueet ovat ensi alkuun seuraavat:

• Valmennuksen osaamisen kehittäminen – valmennuskoulutus
• Seurojen osaamisen kehittäminen – seurakoulutus
• Pelaajien osaamisen kehittäminen – pelaajakoulutus
• Maalivahtien osaamisen kehittäminen – maalivahtikoulutus
• Erotuomareiden osaamisen kehittäminen – erotuomarikoulutus
• Sidosryhmien (vanhemmat, valiokuntienjäsenet, yhteistyökumppanit) osaamisen kehittäminen – sidosryhmäkoulutus

- Voi hyvin olla, että osa-alueet vielä muotoutuvat tulevaisuudessa, mutta näillä lähdemme liikkeelle. Myös tiimi on koottu näistä lähtökohdista käsin.

- Lähdemme työstämään osaamisen kehittämistä kokonaisuutena avoimin mielin. Kaikki toimiva säilytetään, mutta päälle tuodaan varmasti myös paljon uutta: haluamme jättää tilaa innovoinnille ja asioille, joita emme vielä osaa määritellä. Isoja askelia eteenpäin mennään jo pelkästään sillä, kun satsaamme tiedon jakamiseen ja eri osa-alueiden synergioihin, Lahti päättää.

Olet nyt

Etsi sivustolta