maanantai, 16 elokuu 2021 14:47

Yleistä

Jääkiekkoliiton liittohallitus päätti huhtikuussa 2021 uuden, automaatioon ja tekoälyyn perustuvan kamerajärjestelmän käyttöönotosta 70 kaukalossa kauden 2021-22 alkuun mennessä.

Hanke mahdollistaa suomalaiselle jääkiekolle mm. seuraavat asiat:

  • Eri ikäluokkien jääkiekko-ottelut mahdollisemman kattavasti kaikkien katsottavaksi
  • Jääkiekon kiinnostuksen kasvattaminen
  • Uudet kohderyhmät
  • Pelin turvallisuuden lisääminen
  • Uudet mahdollisuudet koulutukselle, lajin kehitykselle ja dataan perustuvaan analysointiin ja valmennukseen

Hanketta toteuttavat yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliitto ja ruotsalaisyritys nimeltä Sportway, joka vastaa kameroiden asennuksista, järjestelmän toiminnasta ja tukipalvelusta seuroille ja joukkueille ja asiakaspalvelusta Leijonat.tv:n striimien katsojille.  

Seurat ja hallit ovat kevään ja kesän 2021 ajan avustaneet kameroiden asennuspaikoissa ja järjestelmän tarvitsemissa verkkoyhteydessä ja sähkössä – iso kiitos siitä!

Kamerajärjestelmän oli määrä aloittaa toimintansa kiekkokauden 2021-22 alkaessa, mutta valitettavasti teknisten haasteiden vuoksi aloitusta on jouduttu siirtämään. Tällä hetkellä Leijonat.tv toimii osasta kaukaloja, joihin automaattikamerat on asennettu, osa kaukaloista ei vielä ole palvelun parissa teknisten haasteiden vuoksi. Lista tällä hetkellä toimivista automaattikameroista löytyy Leijonat.tv:n kautta, oikean reunan Usein kysytyt kysymykset kohdasta.

Palvelun parissa olevien kaukaloiden striimit ovat katsottavissa kirjautumalla Leijonat.tv:n käyttäjäksi. Käyttö on toistaiseksi ilmaista. Kunnes palvelu on täysin toimintakunnossa, seurat ja joukkueet voivat striimata otteluitaan vapaasti omiin kanaviinsa.


Lue lisää kamerajärjestelmän ja Leijonat.tv:n tilanteesta julkaisemistamme uutisista:

Näille sivuille olemme koonneet tietoa kamerajärjestelmästä ja siitä, mitä järjestelmä seuran ja joukkueen näkökulmasta tarkoittaa. 

PDF-esitys kokoaa myös keskeiset tiedot kamerajärjestelmästä yhteen: AVAA / LATAA


Olet nyt

Etsi sivustolta